Alkaalinen Uusi Askel -ruokavalio

Ruoka olkoon lääkkeesi ja lääke ruokasi.

Syö runsaasti vähähappoista ruokaa, jätä happopitoiset ruoat syömättä. Syö paljon vihreitä vihanneksia ja hyviä rasvoja, mutta vältä sokereita ja tärkkelystä. Syö riittävän usein ja lopeta kun tunnet itsesi kylläiseksi. Juo hyvää, puhasta, "elävää" vettä,

Alkaalisen ruokavalion takana on ajatus siitä, että meillä on vain yksi perussairaus - ylihappamuus. Kun kehomme ei enää pysty alkalisoimaan happoja, alkaa se kerätä happokuormaa muualle elimistöön, kasvaimiksi ja rasvakudokseksi - liikalihavuus ja esimerkiksi syöpäkasvaimet ovat tämän teorian mukaan siis oireita perussairaudesta, ylihappamuudesta. Onneksi vakava ylihappamuustila on mahdollista muuttaa alkaaliseksi ruokavalion avulla.

Alkaalisessa ruokavaliossa kiellettyjä ovat mm. nämä erittäin paljon happoa ja limaa tuottavat ruoka-aineet:

Eläinproteiinit, muna, sokeri, maitotuotteet, viljat, hiivat, hiilihapotetut juomat, makeutusaineet ja alkoholi.

Sallittua syötävää ovat mm.

Hyvät rasvat, puhdas vesi, vihreät vihannekset (pinaatti, parsakaali, varsiselleri, keräkaali, kurkku, lehtivihannekset, avokado, vihreä paprika, purjo, vihreä papu, kaikki idut, vehnän- ja ohranoras), kukkakaali, sipulit, valkosipuli, saksan-, pecan- ja parapähkinä, manteli, linssit, härkäpapu, tattari, hirssi, hamppu, sitruuna, limetti, greippi, granaattiomena, aloe vera, kookosvesi, kookospähkinä, himalajansuola, tomaatti.

Muut makeat hedelmät myös ok, kun keho tasapainossa. Muista syödä ne erikseen aterioista ja kokonaisina!!!

Itse suosin myös punajuurta, naurista, hapankaalia, siitakesieniä ja marjoja.

Välillä herkuttelen raakasuklaalla, jonka olen makeuttanut lucuma- ja lakritsinjuurijauholla. Suklaan joukkoon laitan usein hampunsiemeniä.

Käytä paljon yrttejä ja mausteista varsinkin kurkumaa, mustapippuria ja cayennepippuria.

Mausta ruoat hyvin himalajansuolalla. Muista, että himalajansuola ei sisällä jodia, joten sitä on otettava erikseen (Itse käytän Hulda Clarkin lugolinjodia).

Jos jo kärsit sairauden oireista, ruokavalion alku on melko tiukka sallittujen ruoka-aineiden määrän osalta. Kun kehosi saavuttaa tasapainon, sallittujen ruoka-aineiden listaa voi laajentaa hieman - keho kestää välillä hapanta pienissä määrissä.

Voit myös mehustaa erilaisia kasvismehuja ja tehdä blenderillä kasvispirtelöitä. Syö mahdollisimman paljon tuotteita raakana, tai kevyesti höyrytettynä tai wokattuna. Myös erilaisia ruokavalioon sopivia pastoja, kuten linssi-, tattari- ja härkäpapupastaa löytyy kaupoista.

Älä osta pakastettuja tuotteita, paitsi luomuna. Suosi muutenkin luomua niin paljon kuin sitä on mahdollisuus saada. Vähennät näin kehosi myrkkykuormaa.

Älä käytä muovipulloissa olevia tuotteita, pulloista irtoaa pehmentäjäaineita. Esimerkiksi öljyt imevät itseensä runsaasti kyseistä myrkkyä, joten käytä vain lasipulloissa olevia öljyjä, vesiä ja kastikkeita.

Kun kypsennät ruokaa, tee se miedolla lämmöllä ja käytä rautapannua.

Juo usein vettä, johon lisäät joukkoon sitruunamehua, viherjauhetta tai molempia. Myös himalajanusolaa voit lisätä välillä veteen. Juo 2-3 litraa vettä päivässä. Muista, että myös vesi on liuotin ja suomalainen kraanavesi on hapanta. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta saada juotavaksesi aitoa lähdevettä, voit käsitellä vetesi Biocera-kannulla, joka puhdistaa ja alkalisoi vetesi. (Lue kohta "Vesi ja suola")

Puhdistava aamujuoma herättää kehosi:

0.5 l vettä kevyesti lämmitettyä vettä (ei kiehuvaa), 1/2  luomusitruunan mehu, 1 tl himalajansuolaa, 1 tl msm-jauhetta, 1/4 tl cayennepippuria.

Ja muista: jos hairahdat ruokavaliosta, se ei ole maailmanloppu! Kaikki se hyvä, mitä tämä ruokavalio tuo tullessaan, ei kaadu siihen, jos syöt juhannuksena jotain pientä grillistä tai jouluna palan savukalkkunaa. Juhlan jälkeen vain palaat takaisin kaidalle tielle! Inhimillisyyteen kuuluu erehtyväisyys - ainakin hyvin pienessä määrin :)

 

 

Itusalaattia kera siemennäkkärin. Muna on hapan eläinproteiini, mutta kun keho on tasapainossa voimme noudattaa 80/20 suhdetta alkaalisen ja happaman välillä. Eli silloin tällöin kananmuna on ok, jos muuten ruokavalio on alkaalinen :D

Idätä itse omat idut. Tässä nopeasti valmistuvia mungpavunituja. Niitä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon. Voit idättää myös linssejä, papuja ja muita siemeniä.

Linssejä kookosöljyssä, punajuuri-härkäpapumureketta ja pinaatti-kyssäkaali-kurkkuporkkanasalaattia.

Tattariavocadopastaa isolla tuoresalaatilla.

Ihanan tulinen tomaatti-linssikeitto.

Herne-Mungpapukeitto

Viljaton/hiivaton/sokeriton vuokaleipä

Anti Cancer tuorekeitto siitakesienillä