Akupunktio-Juha Jäntti (Wu Xing Wellness)

Tammikuussa 2015 tutustuin ilokseni Wu Xing Wellnessin Juha Jänttiin. Kävin tuolloin ensimmäisen kerran hänen kokonaisvaltaisessa hoidossaan Helsingissä. Juha yhdisteli monia hoitoja - akupunktiota, akupainantaa ja energiahoitoa. Kokemus oli niin uskomaton, että halusin ehdottomasti jatkaa hänen hoidoissaan!

Yhteistyömme alkoi, ja Juha antaa nykyisin hoitoja Hoitohuone Silver Moonin tiloissa (Joensuunkatu 12, 2. krs. Salo) muutamana päivänä kuukaudessa. Hoidoista on tullut erittäin suosittuja, ja Juha on luvannut jatkaa kanssamme täällä Salon suunnalla.

Jäntti tekee hoitoja myös Helsingissä omassa vastaanottopisteessään Compact Fit Movementin tiloissa Pälkäneentie 19 a -osoitteessa.

Suosittelen sydämestäni kaikille Juhan hoitoja!!!

 

Juha Jäntti 040-504 2728

Facebook Wu Xing Wellness  https://www.facebook.com/WuXingWellness/?fref=ts

 

Wu Xing - viiden elementin teoria

Muinaiset kiinalaiset uskoivat että universumi koostuu viidestä elementistä, jolla jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Nämä ovat puu, tuli, maa, metalli ja vesi, jotka muodostuvat tässä järjestyksessä. Tämä prosessi tunnetaan nimellä luova kehä.

Tämä viiden elementin teoria ei suinkaan viittaa pelkästään noiden edellä mainittujen elementtien olemassaoloon, vaan ne jaetaan myös viiteen kategoriaan luonteenlaatunsa perusteella. Tämä tarkoittaa että esimerkiksi kaikki luomakunnassa oleva kuuluu tiettyyn elementtiin:

- tuli: luonteeltaan kuuma ja nouseva
- maa: kyky istuttaa, kasvattaa ja muuntaa
- metalli: alaspäin suuntautuva ja uudistava
- vesi: märkä ja kylmä
- puu: kasvava ja ylöspäin suuntautuva

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä (TCM, Traditional Chinese Medicine) ihmisen patologian ja fysiologian tutkimus, diagnosointi, hoitaminen, lääkereseptit ja ravitsemukselliset periaatteet liittyvät läheisesti viiden elementin teoriaan. Ihmiskeho on täysin vastaava luonnon kanssa, eli osa universumin luomisprosessia joka seuraa tiettyjä syklejä ja muodonmuutoksia. Viiden elementin piiriin kuuluvat myös sisäelimemme, kehon kudokset, viisi aistielintä ja tunteet.

Yleisesti ottaen kaikki ihmiset voidaan siis jakaa viiteen ryhmään elementtiensä perusteella. Pitkän tieteellisen tutkimustyön perusteella kiinalaiset havaitsivat että kaikki sisäelimet, ulkoiset elimet ja kehonosat (kieli, nenä, suu, korvat ja silmät), sekä rakenteelliset kudosten osat (verisuonet, lihakset, iho, luut ja jänteet) ovat toisiinsa liittyviä. Sisäelimet tarjoavat ulkoisille elimille ja rakenteellisille kudoksille myös ravinteita. Tämän tuloksena sisäelimen vahva tai heikko toiminnallinen kapasiteetti heijastuu vastaavaan ulkoiseen kehonosaan ja kudokseen. Oireiden ja toiminnallisten häiriötilojen perusteella kaikki nämä merkit näkyvät hyvin spesifistisesti tietyssä ulkoisessa tai rakenteellisessa elimessä.

Kaikki universumissa oleva on toisiinsa liittyvää viiden peruselementin kautta. Ne muodostavat verkoston joka vaikuttaa ja kontrolloi kaikkia muita elementtejä vastavuoroisesti. Nämä elementit luovat tietyn järjestyksen kehossa, joka on suhteessa toisiinsa joko luomisen tai alistamisen kautta. Tätä luomisen tai alistamisen suhdetta sovelletaan myös perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä (TCM).

Tavanomainen länsimainen lääketiede hoitaa kehomme sairauksia ja pyrkii ylläpitämään fyysistä terveyttä. Perinteinen kiinalainen viiden elementin mukainen lääketiede taas pyrkii selvittämään kehomme, mielemme ja sielumme ongelmia ja kärsimyksiä.